NyheterNavalls Kennel

småskalig Border Collie uppfödning   

Foto: Jan Passchier

Nyheter

.
20191015: Så har det varit Unghunds SM… Välarrangerat tävling, bra djur och trevliga människor. Tyvärr hade det regnat mycket veckan innan så det var ganska lerigt. Men, men det är bara att gilla läget – kan inte påverka vädret så mycket liksom. På lördag blev Lyx lite för djup så jag fick hjälpa henne på upptaget. Hon är super på att ta tag i djur och flytta de dit det behövs. Vi fick till alla moment och kom 5a med poäng 78/41. På söndag fick vi stå och vänta på flocken i 4-5 minuter. De ville inte gå ihop. Jag tänkte att delning blir inget problem 😉. Lyx gjorde bra utgång, upptag och framdrivning trots att en tack inte ville vara med. Hon försökte bara komma därifrån. Vi jobbade hela banan runt med att få kontroll på henne. Vid första benet tog hon med sig en annan och lämnade de andra två. Och när jag väl fick stopp på de ville de andra två gå nån annanstans så den grinden blev missad. Annars gjorde vi alla moment, även om de inte vara lätt delade. Trots att mitt fokus var utbryter tackan lyckades vi hålla linjerna... Poäng 87/47 och 3a. Totalt kom vi trea med 2 poängs marginal från 1an. Jag är så stolt och glad i Lyx. Vi funkar bra ihop hon och jag. Vi har haft en LYX helg igen!

20191006: Grattis Christina Perholt och Navalls Meg till Godkänd Vallhundsprov idag :)


20191003: Det har varit SM i fårvallning i Borlänge. Mycket svår tävling. Maic och jag kom runt och hamnade på en 19:e placering. Jag är nöjd med min Maic och vi har tiden framför oss.


20190815: Japp! Tiden går och vi har passerat mitten av september.


Jag har tävlat Lyx i början av sommaren och hon är nu är kvalifiserad till Unghunds SM i oktober.
Jag har haft sommarlov och tränat med hundarna. Jag har gått bredvid två instruktörer då jag själv vill utbilda mig till vallhundsinstruktör. Vi har även arbetat två veckor på ”Kungens Får” i år. Den här sommaren har jag inte behövt vara orolig för beten eller vintermat. Mina tackor och lamm har inte riktigt hunnit beta i samma takt som gräset har vuxit. Jag har även satsat på fast stängsel i svår terräng vilket kommer underlätta stängslingen i framtiden. Rox har blivit parad i somras men det visade sig att hon var tom. Hon hade ett konstigt löp som inte var lik hennes tidigare löp. Hoppas vi får till det nästa gång…det är ju sista chansen.


Min klubb Västmanlands Vallhundsklubb har planerat för samt anordnat kvarts SM Norr samt en IK2 helg helgen därpå. Jag tävlade båda Rox och Maic på kvarts SM. Rox och jag hittade inte varandra på banan så poängen blev därefter. Men Maic och jag körde två bra rundor och kom totalt på en 5e plats. Känns ganska overkligt och jag är otroligt glad att få delta på semifinalen i Borlänge. Helgen efter debuterade jag med Lyx på samma ställe. Och det var väl i svåraste laget för henne. Dag 1 fick jag hjälpa henne på utgången – men var väldigt nöjd med hennes insats. Dag 2 fick Lyx 50p på hämtet och 91p totalt och kom 2:a. Helt underbart!

Skolan har dragit igång för en månad sedan och nu är jag i full gång med den biten åxå. Det är bara 5 veckor till höstlovet ju 😉
20190815: Uppdatering kommer snart...har inte riktig tid just nu. Återkommer.


20190515: Under april så har jag haft lamning och det gick bra. Scanningen stämde till 100% vad det gällde antal och 22 lamm blev det. Påsklovet har varit helt underbart med fantastiskt väder, även om jag hann bli oroligt då det var torrt. Men nu i maj har det kommit regn och varit svalare.

                                 Foto: Mikaela Prim            Foto: Sanna Engborg

Tävlingsmässigt har det varit helt otroligt för hundarna och mig. Maic och jag tävlade IK2ERG i Sorunda hos Kåre och Inger och kom 2:a bägge dagarna. Sedan tävlade vi IK2 med Rox och det var premier för Maic att starta IK2 i Huddinge-Lissma. Banan var väldigt klurigt med övergångar och en rejäl utmanning då jag aldrig hade varit där innan. Rox och jag gjorde en bra runda på lördag och samlade lite SM-poäng. Maic då…Jo hon och jag körde två riktigt bra race och placerade oss 1:a bägge dagarna. Så sjukt nöjd med lilla hunden och dessutom 20 SM-poäng på köpet.
Lyx även hon och jag tävlade i Huddinge-Lissma, men då IK1 två veckor senare. Lyx känns stabil, även om jag måste hårdträna delningen. Vi vann på lördag och kom 6:a på söndag.

Nu har hon 29 poäng till Unghunds SM (Får).


Navalls Maid har tävlat NN1 med Eleonor Blomqvist och placerade sig 3:a i söndags i Götene. Stort Grattis! Även Maid och Eleonor samlar poäng till Unghunds SM (Nöt).

Foto: Jan Passchier

20190322: Nu börja jag se ljuset igen efter vintern. Som du förstår är vinter inte riktigt min grej.

Men trots vintern har det jag gjort roliga saker. Det bästa har varit att åka till Holland med Lotta och tävla European Nursery Championship. Nog den svåraste tävlingen jag har varit med på. Men

otroligt lärorikt, otroligt inspirerande och jag är otroligt glad i mina bägge unghundar. Även om poängmässigt inget att tala om, men de gjorde det de kunde på nya svåra banor med svåra djur under svåra förhållanden. Fina bilder kan du hitta på http://www.janpasschier.com/ eller på https://www.facebook.com/janpasschierphotography på många fina unghundar.Foto: Tage Hjelm

20181126: Dags för lite uppdatering. Under hösten har jag haft fullt upp. Det har varit och är jätte mycket på jobbet. Sedan fullt upp med lammen (större del född i juli) som behöver komma upp i vikt fram till slutet av november. Och så har jag tävlat en hel del sedan mitten av augusti när tävlingarna kom igång efter den varma sommaren med blandat resultat.


Maic och jag åkte till UnghundsCupen i Klämmestorp. Väl där gjorde hon mycket bra saker men även sånt som måste bli bättre. Andra dagen var jag sjukt nöjd med hennes hämt och hon gick jätte fint, men vi tappade fåren i delningen och blev diskade.


Rox har placerat sig 6:a två gånger under hösten och har sina 10 poäng till kvarts SM.


Och Lyx har skött sig ;) Hon har 20 poäng till UnghundsCupen 2019 och vi fortsätter tävla IK1 under våren/sommaren.


I lördags tävlade vi i Nynäshamn och avslutade säsongen med vinst i IK1 för Lyx och andra placering för Maic. Jag är så super nöjd.


Nu gör vi ”vinter” och ska bara träna vilket känns skönt. Finns ju massvis att göra.20180826: Navalls Maid har blivit Godkänd Vallhund på Nöt med matte Eleonore Blomqvist. Mega Grattis till er!!!

20180825: Har lite svårt att skryta men vilka fina hundar som kommer i från Navalls... I helgen på Lydnads SM har Camilla Kjellström tävlat med Navalls Jax för sista gången och med Jax sonen Sly som kom till Camilla till final. Sabina Persson har tävlat med Navalls Rimma och presterat riktigt fint under SM. Sedan har vi även Ping (Navalls Ryder) med matte Sofie Malmberg som tävlar Bruk SM i spår och  som kom på 6:e plats i finalen! Känner mig väldigt stolt över mina valpköpares resultat med sina vovvar. Ni är fantastiska!!!

20180806: Jag har precis avslutat mitt sommarjobb på ”Kungens Får”. Dvs. jag har varit herde för ca 120 lösgående får på Stora Skuggan i Stockholm. Jag hade 4 hundar med mig, vilket var tur då det var extrem varmt. Jag använde Rox och Lyx på förmiddagen samt Maic och Mac (Fias hund) på eftermiddagen. Vi har haft det fantastiskt bra och jag har träffat många nya och gamla vänner under dessa dagar.


20180716: Nu har min ”andra” lamningsomgång tagit slut. 8 tackor fick ett lamm vardera och 2 äldre fick tvillingar…skönt med tanke på betet.


20180621: Idag fick Chex valla för sista gången efter en korttids sjukdom. Sorgligt, men det ända rätta att göra. Chex passade mig helt perfekt. En otrolig tävlingshund som bara gjorde rätt utan att jag förstod hur (för den delen lärda jag mig inte speciellt mycket på henne heller). Chex tog med mig på olika tävlingar och mästerskap som jag inte ens kunnat drömma om. Hennes tävlingskarriär tog dessvärre slut alldeles för tidigt pga skada. Chex var en fantastisk hund helt enkelt som vallade enda in i det sista. 2005-03-08 – 2018-06-2020180415: Nu när våren är här är jag ute fram tills det blir mörkt:) Var bl.a. ute och tog lite bilder på mina vovvar. De har lite olika uttryck ;)

20180410: Under föra veckan hade Peter Nilsson vallhundskurs här för mina valpköpare samt några vänner under tre dagar. Stämning och maten var god. Alla hundar utvecklades mycket och deltagarna var mycket nöjda. Ända som hade kunnat vara bättre var vädret…

Camilla Kjellström var här under kursdagarna också och gick bakom Peter för att lära sig. Hon hade med sig Jax (Chex son) och Sly (Chex barnbarn).


20180308: Idag för 13 år sedan föddes min första kull efter Hillen. Grattis Ch-kullen där det bara är tre damer kvar: Chelli, Chess och Chex. Chex bor hos mig och är pigg, ser bra och hör utmärkt. Dessutom vallar hon lika fint som förr i tiden…dock går det något långsammare:))) Det är något visst med gamla erfarna hundar. Och jag har massor av roliga tävlingsminnen från hennes glanstider. På den tiden tyckte jag att vallning var lätt, idag inser jag vilken fantastiskt tävlingshund jag hade och underbar kompis jag även har idag..


20180122: Japp redan snart slutet av januari och ljuset börjar återvända. Julledigheten är ett underbart minne redan och jag ser framemot båda Sportlov vecka 9 (bara 5 veckor kvar) och Påsklov vecka 14. Jag har tagit tag i hundträningen (träning av mig själv:) igen och ser skillnad. Rox och hennes syskon har hunnit bli 6 år den 8 januari åxå.


20171220: Nu har det gått en tid där annat än hundhobby har prioriterats. Jag har delvis hjälpt Jesper att göra klart sitt hus inför värdering, ett projekt som har varit i ett år nu och väldigt roligt att vara med i. Och med det flyttade Jesper till egen boende… Sedan har jag själv flyttat. Lättare sagt än gjort. Det är bara två år sen sist, men nu blir jag här ett bra tag. Jag bor i en flygel på en gård där ägarna inte har några djur. Fåren flyttade hit i maj och har gått här hela sommaren. Hundgården och hundhus flyttades i slutet av september. Samma period då det fanns en väldigt närgången varg i trakterna och under en period blev en utav hagarna med elnät hundrastgård. En vecka efter Jesper flyttade så åkte mitt lass till nya varma hemmet där jag har kommit till rätta nu. Fåren har ett fint stall och jag har fått tag i ensilage vilket jag har förstått är svårt. Jag har också utökat från 8 till 15 tackor samt köpt en bagge.

Alla hundar mår bra. Det finns stora möjligheter att motionera de och de trivs med tillvaron. Nu hoppas jag kunna ta tag i lite träning under jullovet så blir allt frid och fröjd.


Maic GkVh i Nyland


20171004: Över 5 månader sedan jag uppdaterade hemsida. Hmmmm. Vad som har hänt sedan April? Jo en del.

• Alla valpar har kommit till sina nya hem i början av Juni och har det bra.

• Ebba har tagit studenten och började jobba veckan efter.

• Maic blev GkVh midsommarhelgen i Viätts.

• Jag har hjälpt Jesper renovera sitt hus.

• Vi har tävlat en del dock kan jag inte skryta med något resultat.

• Chex har flyttat hem :)

• Rox och jag har varit på kvarts SM utan framgång och numera Rox utan framtand.

• Vi har även varit kvalad och anmäld till AgriaCupen men vi åkte inte pga. skadan.

• Jag har tävlat Maic på några IK1or och det blir nog bra det här när det klart.


Och snart ska jag flytta åxå. Lite närmare Norrtälje och med goda förutsättningar för båda fåren och hundarna.

Foto: från Sofie Malmbergs FB sida

20170408: Ping och Sofie Malmberg har varit ute och tävlat igen. Det blev vinst och 3: cert för de. Ping kan numera titulera sig Spårchampion! Stort Grattis ifrån mig.


20170403: Rox och Moss valpar föddes den 3 april. Det blev 5 tikar och 1 hane. Allt gick jätte bra och alla äter och växer som de ska.

(Foto: Sofie Gustavsson) och Moss (Foto: Karin Mattsson)

20170201: Idag har Rox blivit betäckt av Ann Blomkvists Moss. Så jag hoppas på valpar i början av April. Kombinationen känns jätte spännande. Vill du veta mer om hundarna läs under "Valpar".

Hör av dig om du är intresserad på nancy-nilsson@hotmail.com.


20170130: Jag har varit lite dålig på att uppdatera, men det är för att det har varit ganska lugnt. Nytt År blev för över en månad sedan och jag bara längtar till våren.


Jag har tagit bort länkar som inte längre fungerar.


20161105: Ping (Navalls Ryder) och Sofie Malmberg har varit ute och tävlat elit spår i Karlshamn. De vann med 578,75 9 och knep ett cert dessutom!!! Stort Grattis från stolt uppfödare. Bilderna är tagna från Sofies FB sida.


20161020: Min tävlingssäsong har antagligen tagit slut. Efter Mora helgen har jag blivit bortlottad på två tävlingar. Skönt att det gick riktigt bra på lördagen i Mora iaf. Vi har skrapat ihop sammanlagt 25 rankingpoäng och det borde räcka till AgriaCupen nästa år. Nu blir det vintervila och förhoppningsvis blir det små Rox valpar till våren.


Navalls Motor bor numera hos Jeanette Setterberg där han får arbeta med fåren dagligen.


20160823: Nu var det länge sedan jag har uppdaterat. Valparna bor numera i egna hem med sina fantastiska ägare. Allt går bra med de. Och snart ska de få en egen sida under valpar.

Maxa har flyttat till eget hem. Det funkade inte riktigt i hundflocken och jag bestämde mig att hon behövde flytta. Hon bor bara 1 mil bort hos min kompis Lena och har det fantastiskt bra med sin nya familj och egna får. Hon är numera godkänd vallhund åxå. På bilden med henne är kusinen Sly.


Jag har tävlat mycket i år och det börja ge resultat. Det krävs ganska mycket rutin för att komma någonvart inom vallningen. Rox går jätte bra och de poängen som kan saknas beror på mig och hur jag har kört hund. Ibland kan jag missa en grind eller så tar jag för lång tid på mig i singeln. Jag är super nöjd med Rox – hon och jag trivs ihop. Och så vann hon sin första IK2 tävling i Norrhoga.


På Kvarts SM gick det dock inte som jag önskade. Rox var inte som hon brukar och tog slut efter crossgrinden. Vi gjorde ett bättre race på söndag och jag var nöjd med vårt race trots att hon fortfarande inte var som vanligt. Så vi får sikta på nästa års Kvarts SM istället. Tur att andra kan hålla Navalls fanan högt… Stort Grattis Navalls Sapp och Yvonne Öberg till Brukschampionat!!! Första Brukschampion i kenneln. Vilken prestation!!! Sapp är dessutom GkVh och SLCH.Så har jag börjat jobba igen. Jag kommer fortsätta arbeta 80% som bildlärare i Norrtälje kommande läsår, men jag kommer även arbeta på en nystartad naturbrukslinje med inriktning Hund. Första året blir det bara 20% och jag kommer att undervisa i Hundkunskap, men det kommer att utökas. Känns himla roligt att jobba och få betald för de två saker som har varit mina hobbys.


Måste visa min nya valp Miac åxå. Helt suverän är hon och dessutom väldigt likt min Hill i båda uttryck och utseende.20160530: Det gäller att uppdatera här också. De första 4 är tjejerna och de sista 2 är grabbarna. Foto: Ebba Nilsson20160518: Valparna kom natten den 12 maj. Jo skötte allting själv och alla 6 mår toppen.

Fördelningen är 2 hanar och 4 tikar. Jag har varit i kontakt med de blivande valpköparna och eventuellt så kan det finnas en valp kvar till rätt person. Hör av dig i så fall:)


Bilderna är tagna av Sofie Gustafsson

Då var kurs med Peter Nilsson torsdag, fredag och lördag över. Det var tre lärorika dagar här hemma på Rickebygård. Torsdag var för vänner och fredag/lördag för valpköpare ur senaste kullen samt för Camilla som har Sly en valp efter Jax. Det var väldigt roligt att se alla valpar nu när de utvecklas till vallhundar. Peter hjälpte alla ägare att komma igenom sina hundar och alla fick verktyg med sig att arbeta med. Jag hoppas att vi ses snart igen…:)
20160415: Grattis till Singla, Sapp, Shep, Spex och Spike! Hillen och Suck bebisar som idag bli 7 år.


20160409: Grattis Pumah och Andrea till 1:a pris med 185p i Skåne.


20160408: 5 veckor sedan Jo blev betäckt av Moss…och jag är helt säker på att hon är dräktig;) Tecken som jag har sett: kelig, matvägrar, lite svullna juver och midjemått har ökat med 3 cm. Så nu är det bara 4 veckor kvar…


20160406: Nu har det gått några dagar sedan jag kom hem från Danmark. Och jag är så nöjd att jag åkte för att träna hos Peter och Anna. Jag fick ett riktigt kick och svävar på moln ännu. Hundarna skötte sig bra! De fick arbeta på stora flockar samt träna på mindre. Markerna var overklig stora för en Roslagsbo. Jag åkte med specifika mål för Rox och mindre specifika för Maxa. Båda två utvecklades på sitt sätt. Har fått många tips om hur jag ska tänka för att utvecklas och kommer göra så. Dessutom var det jätte trevligt sällskap och god mat. Och sist men inte minst så fick jag se några riktigt läckra hundar som föll mig mycket i smaken:)


20160308: Grattis till CH-kull som fyller 11 år idag. Det är min första kull efter Hillen och Isi Awes Cap. Jätte fina hundar blev det:)

Moss

20160307: I går kom jag hem efter att ha varit och hälsat på Ann och Micke i Ryk. Och så är Jo numera parad med Anns fina Moss. Så nu hoppas vi på valpar Kristi Himmelfärds helgen. Ni kan läsa mer på Blivande kull.

20160205: Grattis till Jax, Jep, Jay, Jack, Jippo, Jinx och min egen Jo som blir 6 år idag…vad tiden går.


20160108: Grattis till Rizzla, Rima, Ready, Riwa (Pumah) Ryder (Ping) och min egen Rox som idag bli 4 år.


Sammanfattning av året 2015

Personligen vill jag lämna år 2015 bakom mig efter båda dödsfall i familjen och egen skillsmässa. Dock vill jag tacka alla valpköpare som har visat framfötterna under året:

Sabina och Rimma Svensk Lydnads Champion

Yvonne och Rapp 301,5p i elitklass lydnad

Jo 1:a pris NN-nöt. Jo och Rox godkända Nöthundar

Sabin och Rimma uttagna i Talang Truppen igen

Camilla och Jax har tävlat idag och skrapade vi ihop 309p

Jep och Fia som fick första pris i lydnadsklass 3

Bra flytt på tävlingar med Rox

Anna och Jay som har fixat ett 1:a pris i elitklass i lydnad

Jax och Camilla är "Hemmareserv" på plats till VM i Turin

5 härliga valpar efter Jo och Mirk

Hillen blev en evig stjärna


20151211: Eftersom jag har fått små gulliga frågor om vart jag har tagit vägen svarar jag nedan:)

Bryt ihop….och kom igen…..

Året började med ett mycket lyckad jobb byte efter några tuffa år. Trivs som bara den.

Strax därefter dog en mycket nära släkting/vän

efter sviterna av cancer (ganska exakt 6 månader efter att min syster plötsligt gick bort).

Stor och jätte vackert minnesstund blev det för honom av finaste sort.

Jo fick 5 livskraftiga valpar med Mirk.

Rox blev jätte sjuk och strök nästan med.

Valpar levererades till fina hem.

Rox blev långsamt bättre.

Jesper tog studenten en vacker sommar dag och Ebba och hennes lag vann Beachfotbolls SM igen.

Några sköna veckor i solen trots att det regnade varje dag där jag fixade massvis på huset och på tävlingsbanan med Rox gick det så som jag hade tänkt.

Ebba sa: tänk vi som trodde att Rox skulle dö för några månader sen.

Sedan utbrast karln i huset skilsmässa strax efter att höstterminen började igen.

Papperna blev skrivna fort för att få det gjort.

Det rådde fullständigt kaos i mitt huvud under en period.

Och det jag gillar att göra mest av allt blev lidande och prestationerna från min sida blev inte som det var tänkt.

Ringde en vän om ett hus. Den var obebott i 10 år men sonen och jag såg inga hinder utan bara möjligheter. Där kan barnen komma när de vill och alla djur följer med.

Vi har renoverat dag och natt och resultatet är ett nytt hem.

Det har blivit helt underbart bra!

Härnäst vet jag ingenting mer än att det är 21 dagar kvar till nyårsafton…

Men någon slags taklagsfest blir det, lite julfirande och en liten 50 års skiva för närmast sörjande i stället för Malisresa som det var tänkt.
20151128: Stort Grattis till Sabina och Rimma som vann eliten i lydnad med 293p. Och inte bara vinst, utan dessutom är Rimma Svensk Lydnads Champion! Bra jobbat – så stolt jag är:)


20151031: Stort Grattis Yvonne och Rapp till snygga 301,5 poäng i Eliten på Timrå BK.

Vilken Team:)))
20150920: Vilken helg trots att jag har det ganska tufft just nu privat. Jag har varit på fantastiskt NN1 hos Christine Sandström i Täkt Borlänge. Jag ville se om Jo och jag kunde ”hitta vår plats” i vallningen. Och det gjorde vi redan första dagen slog hon till med ett 1:a pris på 120 poäng. Nästa dag fick vi en tung grupp och tiden gick ut vid fållan – det blev 104 poäng iaf. Sedan skötte jag och Rox utställningen med Erik. Och jag upptäckte att jag hade en lite kaxig hund som tyckte att kor var häftiga. Med Erik som stöttning efteranmälde jag Rox till VP dagen efter (Jo var redan anmäld) trots att detta var Rox första tillfälle på nöt. Och numera har jag två hundar som utöver får meriter är även godkända nöthundar:)


Min tanke och avsikt har varit att fortsätta att tävla Rox då hon har gått jätte fint hela säsongen. Men tyvärr är jag så påverkad av det som sker nu i mitt privata liv att det syns klart och tydligt i våra resultat – trots att jag verkligen försöker vara skärpt – men det går inte och jag känner att det blir orättvist båda mot mig och hunden.

Så nu blir det paus…


Men jag önskar alla lycka till så ses vi i vår igen hoppas jag.

Kram


20150919: Sabin och Rimma har fått ett 1:a pris i Elitlydnad:) Dessutom är de uttagna i Talang Truppen igen! Jätte Grattis :)))


20150912: Camilla och Jax har tävlat idag och skrapade vi ihop 309p på Östersunds BK. Stort, stort Grattis önskar stolt uppfödare:))))


20150907: Vi säga stort grattis till Jep och Fia som fick sitt första pris i lydnadsklass 3 och kan numera sikta på Elitklass. Även stort grattis till Anna och Jay som vann IK1 tävlingen i Sorunda i söndags. 


20150805: Sommar, sommar, regn, regn, regn….hmmm så är det ibland och så har det varit i år. Jag har hållet på med att måla de olika husen på tomten trots regn. Skönt att det har blivit klart och att vi slipper tänka på det de närmaste åren.


Annars har Rox och jag varit ute och tävlat lite. Vi startade två IK1:or i Ryk hos Ann Blomqvist. Vi gjorde två fina rundor och kom två båda dagarna. Vi åkte även till Granbergsdal och startade tre IK2:or. Häftig bana och fina får, men med stora svårigheter, väldigt utmanande och utvecklande för oss. Sedan bar det av till Lomma där Conny och jag hälsade på Conny syster med familj. Jag passade på att tävla i Dagsås samtidigt. Helt fantastisk bana med fina djur och vi fick prova på sånt som jag mycket sällan har möjlighet att träna (rättare sagt aldrig har gjort). Även denna tävling var mycket utvecklande. Jag är mycket nöjd över Rox, hon känns stabil trots alla nya utmaningar och löp under tävling:)

Mina valpköpare har även anordnat valpträff här hemma sista veckan i juli. Valparna var 4 månader då. Jätte härligt att träffa alla. Valparna hade mest långa ben. Här på bild är det Mirakel Chi, Mixa, Maxa och Micro. Och Jo börjar komma i fin form igen vilket känns skönt.

Maxa – ja hon är bara en helt underbar, nyfiken och framåt valp som tar allt med ro:)


20150804: Grattis till Tiff, Tease och Tib som fyller 8 år idag! Va tiden går fort.............


20150614: Stort Grattis till Yvonne och Navalls Sapp (Kallas Rapp) som idag har varit och tävlat Elitspår vilket resulterade i vinst med 571 poäng samt cert. Detta är Rapps andra cert ;)


20150609: Idag har den sista valpen flyttat. Micro ska bo hos Stina och ta hand om gårdens fårflock. Det var lite svårt att släppa iväg honom då han passade in här hemma riktigt bra.


20150525: Så nu har tre av valparna flyttat till sina nya ägare. Och ja det blir tomt när dessa småflyttar.

Motor åkte till Sofia Gustafsson där han ska bli vallhund och brukshund. Du kan läsa mer på Sofias blogg om Motor http://sofiegustafsson.se/

Mixa har åkt ända upp till Umeå till Kerstin Lööf där hon kommer att arbete som vallhund på deras får- och nötgård med egen gårdsbutik. http://www.gubboledjur.se/

Mirakel Chi har åkt hem till Jennifer Engström i Gävla. Även Chi ska bli vallhund samt Jennifers nya agility stjärna.


Micro kommer att bo kvar hos oss i några veckor till innan han ska flytta och Maxa ska stanna.


Vi vill åxå passa på att gratulera Camilla och Jax som har säkrat sitt start på Lydnads SM i år efter att ha tävlat i Sundsvall i helgen. Stort Grattis ;)

20150510: 6veckor! Alla mår bra. De är ute regelbundet varje dag och har träffat båda vuxna och barn. Valpköparna vet vilken valp är deras och det känns skönt;)


20150504: Nu har valparna passerat 5v. Och de växer så det knakar. Tack Sofie Gustafsson för alla fina bilder:)


Och Stort Grattis Anna och Jay som har fixat ett 1:a pris i elitklass i lydnad:)


20150430: Lite skryt! Jax och Camilla har blivit erbjuden en "Hemmareserv" plats till VM i Turin, Italien den 17-20 juni 2015.Fantastiskt bra jobbat och ni är sååå värda det;)


20150425: Lite bilder igen på de små nu när vi har haft besök av Sofia.


20150420: Och de växer, växer, växer och mår prima:) Vi har haft valpbesök ihelgen åxå enda från Norrland.


20150417: Jag har haft strul med hemsidan och inte kunnat uppdatera. Men nu så.

Valparna har blivit tre veckor. Jo tar mycket väl hand om de och de mår jätte bra. Idag har de fått en rejäl valphage som just nu känns väldigt stort. Här kommer lite bilder från förra helgen när Sofie och Eva var här. Alla bilder är tagna av Sofie Gustafsson.


Hane1                                                                  Hane 2Tik 1                                                                       Tik 2Tik 3 - Mirakel
20150331: Nu är de här! 5 härliga valpar, men det tog sin tid och slutade med en ”Mirakel”.Själva valpningen gick som det skulle även om Jo kom av sig efter första valpen då hon blev så upptagen med honom. Men allt var klart på 6 timmar. Efter valp 4 lugnade sig Jo och vi sov natten igenom. Under morgonen var valparna pigga och åt och sov som valpar gör. Plötsligt satte sig Jo upp och gav mig den där blicken. Jag agerade snabbt och vi gick ut för att röra lite på henne ifall det var något. Och det var det som behövdes för då kom en femte valp. Helt livslevande 14 timmar efter den fjärde valpen, en liten ”Mirakel”.

Så som sagt nu är de 5 och mår bra. Mycket jämna i storlek. Tre av de är jätte mörka och de andra är vitare. Alla är tingade idag:)Jag kommer försöka uppdatera vart efter...

20150313: Idag är det två veckor kvar tills Jo är beräknat att valpa. Hon har gått upp 5 kg i vikt och midjan har ökat med 12 cm från hennes normal läge. Jo är pigg och glad, dock springer hon inte lika fort – kanske det är nu man skulle tävla ;) Och hon har blivit lite bekväm. Själv så känns två veckor som en evighet… men det är bara att stå ut.


Till fåren har jag hunnit stängsla om – skönt då jag behöver få loss lite metalgrindar till lamningen. Lite flyt ska man ju ha…och jag har även hunnit klippa den betäckta gruppen.

Jag har även fått hem fantastiskt fina Gotlandsskinn – så behöver du doppresent eller vill helt enkelt piffa till där hemma hör av dig till mig på 070-5661666.


20150222: Här lagt upp lite filmer på Mirk under fliken Valpar, Valpar på G.

Foto : Sanna Krans och Sandra Green


20150220: JO ÄR DRÄKTIGT!!! PAPPA TILL NÄSTA KULL ÄR TAMMY SILVERLYCKAS MIRK. Se mer under valpar eller tryck HÄR. Ni annar inte hur lycklig jag är över detta- så spännande...:)))


20150205: Ja tänk att dessa har blivit 5 år. En mycket jämn kull blev det, gör mig båda stolt och glad! Grattis J-kullen!20150130: Min fantastiska tävlingshund i lydnad, min läromästare i vallning och min bästa vän i över tretton år har blivit en vacker stjärna i himmeln. Hillen har haft ett fantastiskt hundliv och tävlingskarriär och vi har varit ett riktigt sammansvetsad team. Hon har tävlat SM tre gånger, alltid varit med i final och dessutom vunnit SM i lydnad 2008. Vi placerade oss även på en 8:e plats på VM som var den häftigaste uppvisningen vi någonsin gjort. Hon introducerade mig i vallningsvärlden och det tackar jag för! Som tur är har jag barnbarn efter henne så hon kommer alltid följa mig i livet. Tack Hillen för allt du har gett mig och familjen.


20150117: Jag har haft fullt upp med bland annat jobb byte. Och så här långt så stortrivs jag. Familjen och alla djur mår bra och livet rullar på.Det nya året började med att Camillas Jax fick 5 valpar med Nisses Jill. Grattis!

Är du intresserad så hör av dig till Nisse och Anne https://nissesochannes.wordpress.com/

Summering av År 2014

För mig och familjen har det varit ett ganska jobbigt 2014 då släkten har varit krassligt eller rent utav gått vidare. Men tur att man har varandra och hundarna.


Men duktiga valpköparna har presterat utöver det vanliga:

Ping är uppflyttad till Elitspår.

Singla kvalad till SM i agility med Next Stars.

Rox avslutar säsongen med 2 vinster i IK1 samt att hon fixade SM poäng i på en IK2 tävling i oktober.

Rox kom på en 9:de plats på Unghundscupen och blev direktkvalad till Nordiskt Nursery.

Hillen 13 år och fortfarande i god form september;)

Rizzla och Ren har hittat nya hem.

Inga valpar blev det efter Jo till sommar.

Camilla och Jax 5:a på SM i lydnad i juni.

Tre hundar med sina förare är kvalade till Lydnads SM 2014 – Jax och Camilla, Rapp och Yvonne och Tease.

Sabina Persson med Navalls Rimma att de har blivit uttagna till Talanggruppen (i lydnad).

Navalls Ready blev GkVh i februari;)))

Summering av År 2013

Familjen är prio 1.

21 lamm på 9 tackor fick vi i kylan – varav ett gäng med fyrlingar.

Navalls fick Svaks uppfödarpris 2012 vilket gjorde mig båda stolt och glad.

Jo kom 3:a på Ik2 i Nyland. Annars gick tävlandet med henne inte riktigt som jag hade tänkt.

Annas Jay blev pappa till en fin kull valpar med Kelliegårdens Khim.

Rox blev Godkänd Vallhund och startade några IK1.

Jinx blev mamma till en kull på 5 valpar med Norman.

Camilla och Jax vann IK1 i Rödön.

Ping, Rimma och Rizzla tävlade med framgång.

Anna och Jay kom 3:a på IK2 i Hedesunda.

Chex flyttade hem till Rosita.

Och helt plötsligt inser man att barnen har verkligen blivit stora.


Summering av År 2012

2012 bara försvann! Men lite hann vi med ;)

R-kullen efter Ross och Chex föddes precis i början av januari – närmare bestämd den 8. Dessa flyttade sedan i mars – 1 till väster, 5 till söder och en stannade kvar här.

Annars präglades våren utav mycket arbete och familjen – träning kom i tredje hand.

Sedan började jag sortera och så tog jag beslutet att umgås med personer som gav mig energie – och satan så bra det blev för mig:)

Jo och jag tävlade en del under säsongen och kvalade till unghundscupen – även Anna och Jay kvalade in. Vi startade och slutade på en 16.e placering medans Anna och Jay fick vara kvar hemma pga skada – typiskt.

Sapp fick cert i Elit Spår.

Singla har fixat pinnar i agility.

Chip har tävlat appellspår och blivit uppflyttad till lägre.

Jep blev uppflyttad till lägre spår och fick ett första pris i lydnadsklass 1

Jay Fick första pris i IK1 och i lydnadsklass 2.

Jax har tävlat elitlydnad med två först pris.

Tease kom med landslaget till NM i Finland.

Min SMvinnare i lydnad 2008 Hillen har fyllt 11 år.

Bobby Dalziel var här under en vecka i höst och tränade Navalls hundar

med sina förare. Och så har jag träffat häftiga människor under 2012 som jag.

Nu ser jag fram emot ett härligt 2013 med familj, vänner och hundarna och så längtar jag till våren som blir spännande på alla sätt och vis.

Summering av År 2011

2011 har varit fyllt av lite allt möjligt.

Våren var tufft med båda jobb och studier som gläjdandes nog resulterade i en godkänd c-uppsats i bildpedagogik och avslutade studier för min del. Äntligen!

Och mina barn har blivit stora!!! Vad tiden går!      

 Delar av J-kullen påbörjade sin vallnings karriär genom att gå kurs för Ann Blomqvist under våren. Fast det slutade inte där utan med mycket träning och mer kursande under året utvecklades alla ekipage. Fyra i J-kullen blev godkända 2011 och de andra satsar på 2012. Dessutom blev Singla och Spex åxå auktoriserade vallhundar.

Tyvärr försvann hela tävlingssäsongen IGEN. Chex hade fått en inflammation i ett tåben efter en gammal skada som var lekt och glömt. Amputation krävdes och efter viloperiod blev hon fullt återställd. Vi lyckades starta under en helg i september i Sollefteå och kom trea. Samma helg blev Jo godkänd.

Tease kom 6:a på VM i Lydnad 2011 – och avslutade tävlingssäsongen med vinst på Stora Stockholm.

Sapp är inte bara GkVh, SLCH utan blev under året uppflyttad till Elit Spår.

Min SMvinnare i lydnad 2008 Hillen har fyllt 10 år.

Jag har kursat för Bobby Dalziel under året och få alltid lära mig något nytt. Så avslutades vallsäsongen åxå och det är bara ut och träna. Träningsmöjligheterna finns då snön lyser med sin frånvaro.

I november parade jag Chex med Ross.

Så nu är det bara att vänta ett tag innan nya valpar få se dagens ljus.

Och jag har träffat spännande människor under 2011 som jag vill ha kvar som vänner.

Nu ser jag fram emot ett härligt 2012 med familj, vänner och hundarna.

Målen för 2012 är åxå uppsatta – men de behåller jag för mig själv.

 

Summering av År 2010

2010 har varit fyllt av glädje, sorg förvåning och krämpor. Jag tänker inte berätta allt…utan tar upp ett och annat…

Tiff flyttade till Helénè på Singö där hon stor trivs med sina uppgifter.

J-kullen med 7 stycken valpar föddes i februari efter Joe och Chex. Hela familjen var involverad i kullen och dessa härliga valpar flyttade till sina nya ägare runt om i landet lagom till Påsk. Chex DNA-tested Optigen CEA/CH: Normal. 

Sedan under uppstarten inför tävlingssäsongen voltade Chex och gjorde illa sig, men detta upptäckte jag först på tävlingsbanan när hon betedde sig annorlunda än det jag var van med. Hela säsongen samt landslagsuttagningen spolades bort för min del och det kändes surt. Dock fick jag möjlighet att träna en annan hund så att jag inte skulle bli helt knäpp under Chex viloperiod.

Tease har tävlat på VM i Lydnad 2010.

Chex återhämtade sig lagom till Nordiska i Danmark där vi trots allt lyckades rätt ok med tanke på omständigheterna.

Vi tävlade några tävlingar under hösten men fick aldrig till det tyvärr. Jo och hennes syskon är igång med vallningen och de ser läckra ut. 

 Höjdpunkten av säsongen var däremot att gå kurs för Bobby Dalziel där jag fick träffa härliga människor under två härliga, givande och inspirerande dagar som jag fortfarande lever på. Och min förhoppning är att sätta alla tips i praktiken under kommande säsong.

Under året har S-kullen haft framgångar på tävlingsbanan i båda lydnad och bruks och Sapp blev dessutom godkänd vallhund under hösten.

Jag påbörjade även en C-kurs i bild på halvfart för att få behörighet till gymnasiet i framtiden samtidigt som jag jobbar.

Barnen har blivit stora. Ebba har börjat spela fotboll och Jesper har fått sina första betyg. De kör fortfarande radiostyrda båtar med viss framgång.

Jag har även haft stora bekymmer med min ena fot. En rejäl inflammation har gjort livet surt under hela hösten, men tack vara en läkare och två kortison sprutor har det gett sig lagom till nyårsafton.

Året avslutades med massvis av snö, ömmande benhinnor för Chex, ett brutet lillafinger för Connys del, en fungerande fot för min del och rejäl förkylda barn. Så efter en blandad 2010 hoppas jag på en kanon 2011. Men hur 2011 blir återstår att se.


Summering av År 2009

Efter valparna har jag bara haft det skönt.

2009 har varit fyllt av glädje, sorg och förvåning. Jag tänker inte berätta allt…utan tar upp lite glimtar….

Under våren lyckades jag plugga Bild-B samt slutföra kursen med bravur samtidigt som jag jobbade heltid. Hillen blev mamma för tredje gången då S-kullen föddes den 15 April – 4 hanar och 1 tik. …samtidigt som tackorna lammade. Tävlingssäsongen började med en skada innan vi ens hann

komma ut på tävlingsbanan, Chex och jag.

Första sommarlovet, för min del och mycket tävlande blev det. Chex kom 1:a i Galtorp för Simon Mosse på tredje starten för säsongen. Några bra placeringar blev det även i Sandviken där även Tiff blev godkänd med 95p. Och sedan bar det iväg till Sollefteå där Chex åxå kunde slå till med vinst och Tiff fick en 1:a pris med 90p på första starten.

I samma veva lyckades Tease bli SLCH och Godkänd Vallhund inom loppet av en vecka

med sin ambitiösa matte Lena.

Mycket båt åkning med familjen och vänner blev det åxå i Skärgården. Härliga dagar...

I slutet av augusti väntade något stort för mig och Chex, dvs. Sverige Cupen

där vi dag två slutade tvåa – vilken upplevelse!

Chess blev Godkänd Vallhund på Muskö.

Tyvärr påverkades jag, i slutet av tävlingssäsongen, mycket av mitt arbete,

men trots detta kom vi runt en mycket svår SM-banan (med kassa poäng) och det blev en seger till för Chex och mig på Gotland.

I december blev det parning mellan Joe och Chex. Så nu är det bara att vänta och se….

Hur 2010 blir står i stjärnorna – valpar förhoppningsvis. Jag ska tävla en hel del med Tiff under tiden som Chex är mamma ledig. Sedan vill jag bort från bergdalsbanan och få till lite jämnare resultat med Chex under 2010. Men som vanligt prioriteras familjen – förre hunderiet. Så vi få se…


Summering av År 2008

Började med en hel del stress – min sista termin på lärarutbildningen i Härnösand som skulle avslutas med en C-.uppsats. C-uppsatsen präglade hela våren och visade sig till och med krocka med mitt hundintresse - prestationerna därefter. Vi kvalade till slut som första reserv till VM-landslaget Hillen och jag. Sedan höll jag på att snubbla på målsnöret i studierna och två veckors mycket intensiv (dag och natt) arbete krävdes för att jag skulle bli klar. Skönt var det iaf när jag fick beskedet att jag var färdig utbildad lärare.

Det var nu min mest händelserike period började – det varade i ca en månad:

- Tävlingar i Nyland där det gick skapligt bra med Chex. 

- En vecka senare uppfylldes en dröm när det visade sig att

Hillen och jag vann SM i lydnad 2008

efter en mycket märkligt förberedelse och uppvärmning.

- En vecka efter det fick jag jobb som BILDLÄRARE på heltid – och såna jobb

finns ju inte.

- En vecka efter det gjorde Hillen och jag vår bästa tävling någonsin. Jag fick rådet av Jonte Eklöv att gå in på plan och ha skit kul – och det hade vi. Vi slutade totalt som 8:a på VM.

- En vecka efter det åkte Chex och jag för att tävla vallning i Glanshammar – och vips så vann vi två av fyra dagar – och det om nåt kändes helt fantastiskt. Vi skulle ”bara” tävla lite och nu hade vi en biljett till SM i vallning (där gick det väl ingen vidare, men vem bry sig just nu).

Ja och sedan lunkade det på som vanligt....

Fast vi kom inte iväg till NM i lydnad Hillen och jag. Nej rabissprutan biter inte på vovven

även efter fyra försök. Men det var väl inte meningen.

Och nu har jag mitt första lov – som är väl behövligt. Med besök från Ånge och mycket tips och hjälp....  

Hur 2009 blir står i stjärnorna…….men den kan knappast slå 2008 – ett helt sanslöst år. Det enda jag vet är att jag ska upp till Härnösand och läsa in Bild B samtidigt som jag jobbar. Jag ska umgås med mina barn och så ska jag träna så mycket hund som jag orkar…fast på hundsidan är det inte lydnad som är det viktigaste längre – det tar nämligen ett helt liv för att lära sig vallning misstänker jag : )