Navalls Kennel

Småskalig Border Collie uppfödning


Jag heter Nancy Nilsson, är utbildad och legitimerad bildlärare (före detta reklamare) och bor strax söder om Norrtälje. Jag har två stora barn Ebba (21år) och Jesper (23år). Jag har ett växlande antal hundar som är egen uppfödning – samt några tackor.


Jag är envis, mycket målinriktad, älskar nya utmaningar och går in för saker och ting en bra bit över 100%. Min första hund fick jag när jag var 6 år, men jag började seriöst med hundsport 1998. Jag fastnade för lydnaden för att det delvis var lättare att träna när man hade små barn samt för att jag älskar att lösa problem och finslipa på detaljer. Och det är bara att inse att det alltid finns någonting som kan bli bättre. Hillen och jag vann SM i lydnad 2008 samt placerade oss 8:a i VM samma år.


Nu håller jag mig till vallningen eftersom jag älskar utmaningar – så vi få se var det slutar - i vallningen blir man aldrig färdiglärd. Chex och jag har tävlat en del - vi kom till SM två gånger och har tävlat även i NM 2010 innan skador satte stopp för fortsatt tävlade. Det är först nu som jag förstår vilken bra hund jag hade. Nu tävlar jag med hennes avkomna Rox och hennes barnbarn Maic och Lyx - nya hundar och nya utmanningar.