NyheterNavalls Kennel

småskalig Border Collie uppfödning   

Foto: Jan Passchier

Nyheter

.
20200218: Tiden går och snart är det vår 😊

Lite spännande utbildning: September 2019 började Mac & husse Benke en 1årig specialsökhunds utbildning. Mac tränas till att hitta & markera narkotiska preparat, vapen samt sprängämnen. Certifiering kommer att ske i september 2020, och därefter kan Mac & Benke börja arbeta med detta.


20200101: Tävlingssäsong 2019 har gått över förväntan för mig med hundarna. Speciellt ungdomarna.

Med Maic kom vi till SM-semifinal där vi slutade på en 19:de plats, och vi har 11 poäng till Kvarts-SM 2020 (även om det inte räcker), men jag hoppas kunna skrapa ihop några poäng till med henne.

Med Lyx kom vi till Unghunds SM där vi slutade på en 3:de plats trots en besvärlig flock. Sedan 11:a på Nordic Nursery (trots förarfel☹). Lyx har idag 17 poäng till Kvarts-SM 2020 och jag ser framemot att tävla henne framöver.

Nu tar vi det lugnt och jag hoppas på att Rox kommer igång att löpa snart…
20191015: Så har det varit Unghunds SM… Välarrangerat tävling, bra djur och trevliga människor. Tyvärr hade det regnat mycket veckan innan så det var ganska lerigt. Men, men det är bara att gilla läget – kan inte påverka vädret så mycket liksom. På lördag blev Lyx lite för djup så jag fick hjälpa henne på upptaget. Hon är super på att ta tag i djur och flytta de dit det behövs. Vi fick till alla moment och kom 5a med poäng 78/41. På söndag fick vi stå och vänta på flocken i 4-5 minuter. De ville inte gå ihop. Jag tänkte att delning blir inget problem 😉. Lyx gjorde bra utgång, upptag och framdrivning trots att en tack inte ville vara med. Hon försökte bara komma därifrån. Vi jobbade hela banan runt med att få kontroll på henne. Vid första benet tog hon med sig en annan och lämnade de andra två. Och när jag väl fick stopp på de ville de andra två gå nån annanstans så den grinden blev missad. Annars gjorde vi alla moment, även om de inte vara lätt delade. Trots att mitt fokus var utbryter tackan lyckades vi hålla linjerna... Poäng 87/47 och 3a. Totalt kom vi trea med 2 poängs marginal från 1an. Jag är så stolt och glad i Lyx. Vi funkar bra ihop hon och jag. Vi har haft en LYX helg igen!

20191006: Grattis Christina Perholt och Navalls Meg till Godkänd Vallhundsprov idag :)


20191003: Det har varit SM i fårvallning i Borlänge. Mycket svår tävling. Maic och jag kom runt och hamnade på en 19:e placering. Jag är nöjd med min Maic och vi har tiden framför oss.


20190815: Japp! Tiden går och vi har passerat mitten av september.


Jag har tävlat Lyx i början av sommaren och hon är nu är kvalifiserad till Unghunds SM i oktober.
Jag har haft sommarlov och tränat med hundarna. Jag har gått bredvid två instruktörer då jag själv vill utbilda mig till vallhundsinstruktör. Vi har även arbetat två veckor på ”Kungens Får” i år. Den här sommaren har jag inte behövt vara orolig för beten eller vintermat. Mina tackor och lamm har inte riktigt hunnit beta i samma takt som gräset har vuxit. Jag har även satsat på fast stängsel i svår terräng vilket kommer underlätta stängslingen i framtiden. Rox har blivit parad i somras men det visade sig att hon var tom. Hon hade ett konstigt löp som inte var lik hennes tidigare löp. Hoppas vi får till det nästa gång…det är ju sista chansen.


Min klubb Västmanlands Vallhundsklubb har planerat för samt anordnat kvarts SM Norr samt en IK2 helg helgen därpå. Jag tävlade båda Rox och Maic på kvarts SM. Rox och jag hittade inte varandra på banan så poängen blev därefter. Men Maic och jag körde två bra rundor och kom totalt på en 5e plats. Känns ganska overkligt och jag är otroligt glad att få delta på semifinalen i Borlänge. Helgen efter debuterade jag med Lyx på samma ställe. Och det var väl i svåraste laget för henne. Dag 1 fick jag hjälpa henne på utgången – men var väldigt nöjd med hennes insats. Dag 2 fick Lyx 50p på hämtet och 91p totalt och kom 2:a. Helt underbart!

Skolan har dragit igång för en månad sedan och nu är jag i full gång med den biten åxå. Det är bara 5 veckor till höstlovet ju 😉
20190815: Uppdatering kommer snart...har inte riktig tid just nu. Återkommer.


20190515: Under april så har jag haft lamning och det gick bra. Scanningen stämde till 100% vad det gällde antal och 22 lamm blev det. Påsklovet har varit helt underbart med fantastiskt väder, även om jag hann bli oroligt då det var torrt. Men nu i maj har det kommit regn och varit svalare.

                                 Foto: Mikaela Prim            Foto: Sanna Engborg

Tävlingsmässigt har det varit helt otroligt för hundarna och mig. Maic och jag tävlade IK2ERG i Sorunda hos Kåre och Inger och kom 2:a bägge dagarna. Sedan tävlade vi IK2 med Rox och det var premier för Maic att starta IK2 i Huddinge-Lissma. Banan var väldigt klurigt med övergångar och en rejäl utmanning då jag aldrig hade varit där innan. Rox och jag gjorde en bra runda på lördag och samlade lite SM-poäng. Maic då…Jo hon och jag körde två riktigt bra race och placerade oss 1:a bägge dagarna. Så sjukt nöjd med lilla hunden och dessutom 20 SM-poäng på köpet.
Lyx även hon och jag tävlade i Huddinge-Lissma, men då IK1 två veckor senare. Lyx känns stabil, även om jag måste hårdträna delningen. Vi vann på lördag och kom 6:a på söndag.

Nu har hon 29 poäng till Unghunds SM (Får).


Navalls Maid har tävlat NN1 med Eleonor Blomqvist och placerade sig 3:a i söndags i Götene. Stort Grattis! Även Maid och Eleonor samlar poäng till Unghunds SM (Nöt).

Foto: Jan Passchier

20190322: Nu börja jag se ljuset igen efter vintern. Som du förstår är vinter inte riktigt min grej.

Men trots vintern har det jag gjort roliga saker. Det bästa har varit att åka till Holland med Lotta och tävla European Nursery Championship. Nog den svåraste tävlingen jag har varit med på. Men

otroligt lärorikt, otroligt inspirerande och jag är otroligt glad i mina bägge unghundar. Även om poängmässigt inget att tala om, men de gjorde det de kunde på nya svåra banor med svåra djur under svåra förhållanden. Fina bilder kan du hitta på http://www.janpasschier.com/ eller på https://www.facebook.com/janpasschierphotography på många fina unghundar.Foto: Tage Hjelm

20181126: Dags för lite uppdatering. Under hösten har jag haft fullt upp. Det har varit och är jätte mycket på jobbet. Sedan fullt upp med lammen (större del född i juli) som behöver komma upp i vikt fram till slutet av november. Och så har jag tävlat en hel del sedan mitten av augusti när tävlingarna kom igång efter den varma sommaren med blandat resultat.


Maic och jag åkte till UnghundsCupen i Klämmestorp. Väl där gjorde hon mycket bra saker men även sånt som måste bli bättre. Andra dagen var jag sjukt nöjd med hennes hämt och hon gick jätte fint, men vi tappade fåren i delningen och blev diskade.


Rox har placerat sig 6:a två gånger under hösten och har sina 10 poäng till kvarts SM.


Och Lyx har skött sig ;) Hon har 20 poäng till UnghundsCupen 2019 och vi fortsätter tävla IK1 under våren/sommaren.


I lördags tävlade vi i Nynäshamn och avslutade säsongen med vinst i IK1 för Lyx och andra placering för Maic. Jag är så super nöjd.


Nu gör vi ”vinter” och ska bara träna vilket känns skönt. Finns ju massvis att göra.20180826: Navalls Maid har blivit Godkänd Vallhund på Nöt med matte Eleonore Blomqvist. Mega Grattis till er!!!

20180825: Har lite svårt att skryta men vilka fina hundar som kommer i från Navalls... I helgen på Lydnads SM har Camilla Kjellström tävlat med Navalls Jax för sista gången och med Jax sonen Sly som kom till Camilla till final. Sabina Persson har tävlat med Navalls Rimma och presterat riktigt fint under SM. Sedan har vi även Ping (Navalls Ryder) med matte Sofie Malmberg som tävlar Bruk SM i spår och  som kom på 6:e plats i finalen! Känner mig väldigt stolt över mina valpköpares resultat med sina vovvar. Ni är fantastiska!!!

20180806: Jag har precis avslutat mitt sommarjobb på ”Kungens Får”. Dvs. jag har varit herde för ca 120 lösgående får på Stora Skuggan i Stockholm. Jag hade 4 hundar med mig, vilket var tur då det var extrem varmt. Jag använde Rox och Lyx på förmiddagen samt Maic och Mac (Fias hund) på eftermiddagen. Vi har haft det fantastiskt bra och jag har träffat många nya och gamla vänner under dessa dagar.


20180716: Nu har min ”andra” lamningsomgång tagit slut. 8 tackor fick ett lamm vardera och 2 äldre fick tvillingar…skönt med tanke på betet.


20180621: Idag fick Chex valla för sista gången efter en korttids sjukdom. Sorgligt, men det ända rätta att göra. Chex passade mig helt perfekt. En otrolig tävlingshund som bara gjorde rätt utan att jag förstod hur (för den delen lärda jag mig inte speciellt mycket på henne heller). Chex tog med mig på olika tävlingar och mästerskap som jag inte ens kunnat drömma om. Hennes tävlingskarriär tog dessvärre slut alldeles för tidigt pga skada. Chex var en fantastisk hund helt enkelt som vallade enda in i det sista. 2005-03-08 – 2018-06-2020180415: Nu när våren är här är jag ute fram tills det blir mörkt:) Var bl.a. ute och tog lite bilder på mina vovvar. De har lite olika uttryck ;)

20180410: Under föra veckan hade Peter Nilsson vallhundskurs här för mina valpköpare samt några vänner under tre dagar. Stämning och maten var god. Alla hundar utvecklades mycket och deltagarna var mycket nöjda. Ända som hade kunnat vara bättre var vädret…

Camilla Kjellström var här under kursdagarna också och gick bakom Peter för att lära sig. Hon hade med sig Jax (Chex son) och Sly (Chex barnbarn).


20180308: Idag för 13 år sedan föddes min första kull efter Hillen. Grattis Ch-kullen där det bara är tre damer kvar: Chelli, Chess och Chex. Chex bor hos mig och är pigg, ser bra och hör utmärkt. Dessutom vallar hon lika fint som förr i tiden…dock går det något långsammare:))) Det är något visst med gamla erfarna hundar. Och jag har massor av roliga tävlingsminnen från hennes glanstider. På den tiden tyckte jag att vallning var lätt, idag inser jag vilken fantastiskt tävlingshund jag hade och underbar kompis jag även har idag..


20180122: Japp redan snart slutet av januari och ljuset börjar återvända. Julledigheten är ett underbart minne redan och jag ser framemot båda Sportlov vecka 9 (bara 5 veckor kvar) och Påsklov vecka 14. Jag har tagit tag i hundträningen (träning av mig själv:) igen och ser skillnad. Rox och hennes syskon har hunnit bli 6 år den 8 januari åxå.


20171220: Nu har det gått en tid där annat än hundhobby har prioriterats. Jag har delvis hjälpt Jesper att göra klart sitt hus inför värdering, ett projekt som har varit i ett år nu och väldigt roligt att vara med i. Och med det flyttade Jesper till egen boende… Sedan har jag själv flyttat. Lättare sagt än gjort. Det är bara två år sen sist, men nu blir jag här ett bra tag. Jag bor i en flygel på en gård där ägarna inte har några djur. Fåren flyttade hit i maj och har gått här hela sommaren. Hundgården och hundhus flyttades i slutet av september. Samma period då det fanns en väldigt närgången varg i trakterna och under en period blev en utav hagarna med elnät hundrastgård. En vecka efter Jesper flyttade så åkte mitt lass till nya varma hemmet där jag har kommit till rätta nu. Fåren har ett fint stall och jag har fått tag i ensilage vilket jag har förstått är svårt. Jag har också utökat från 8 till 15 tackor samt köpt en bagge.

Alla hundar mår bra. Det finns stora möjligheter att motionera de och de trivs med tillvaron. Nu hoppas jag kunna ta tag i lite träning under jullovet så blir allt frid och fröjd.


Maic GkVh i Nyland


20171004: Över 5 månader sedan jag uppdaterade hemsida. Hmmmm. Vad som har hänt sedan April? Jo en del.

• Alla valpar har kommit till sina nya hem i början av Juni och har det bra.

• Ebba har tagit studenten och började jobba veckan efter.

• Maic blev GkVh midsommarhelgen i Viätts.

• Jag har hjälpt Jesper renovera sitt hus.

• Vi har tävlat en del dock kan jag inte skryta med något resultat.

• Chex har flyttat hem :)

• Rox och jag har varit på kvarts SM utan framgång och numera Rox utan framtand.

• Vi har även varit kvalad och anmäld till AgriaCupen men vi åkte inte pga. skadan.

• Jag har tävlat Maic på några IK1or och det blir nog bra det här när det klart.


Och snart ska jag flytta åxå. Lite närmare Norrtälje och med goda förutsättningar för båda fåren och hundarna.

Foto: från Sofie Malmbergs FB sida

20170408: Ping och Sofie Malmberg har varit ute och tävlat igen. Det blev vinst och 3: cert för de. Ping kan numera titulera sig Spårchampion! Stort Grattis ifrån mig.


20170403: Rox och Moss valpar föddes den 3 april. Det blev 5 tikar och 1 hane. Allt gick jätte bra och alla äter och växer som de ska.

(Foto: Sofie Gustavsson) och Moss (Foto: Karin Mattsson)

20170201: Idag har Rox blivit betäckt av Ann Blomkvists Moss. Så jag hoppas på valpar i början av April. Kombinationen känns jätte spännande. Vill du veta mer om hundarna läs under "Valpar".

Hör av dig om du är intresserad på nancy-nilsson@hotmail.com.


20170130: Jag har varit lite dålig på att uppdatera, men det är för att det har varit ganska lugnt. Nytt År blev för över en månad sedan och jag bara längtar till våren.


Jag har tagit bort länkar som inte längre fungerar.


20161105: Ping (Navalls Ryder) och Sofie Malmberg har varit ute och tävlat elit spår i Karlshamn. De vann med 578,75 9 och knep ett cert dessutom!!! Stort Grattis från stolt uppfödare. Bilderna är tagna från Sofies FB sida.


20161020: Min tävlingssäsong har antagligen tagit slut. Efter Mora helgen har jag blivit bortlottad på två tävlingar. Skönt att det gick riktigt bra på lördagen i Mora iaf. Vi har skrapat ihop sammanlagt 25 rankingpoäng och det borde räcka till AgriaCupen nästa år. Nu blir det vintervila och förhoppningsvis blir det små Rox valpar till våren.


Navalls Motor bor numera hos Jeanette Setterberg där han får arbeta med fåren dagligen.


20160823: Nu var det länge sedan jag har uppdaterat. Valparna bor numera i egna hem med sina fantastiska ägare. Allt går bra med de. Och snart ska de få en egen sida under valpar.

Maxa har flyttat till eget hem. Det funkade inte riktigt i hundflocken och jag bestämde mig att hon behövde flytta. Hon bor bara 1 mil bort hos min kompis Lena och har det fantastiskt bra med sin nya familj och egna får. Hon är numera godkänd vallhund åxå. På bilden med henne är kusinen Sly.


Jag har tävlat mycket i år och det börja ge resultat. Det krävs ganska mycket rutin för att komma någonvart inom vallningen. Rox går jätte bra och de poängen som kan saknas beror på mig och hur jag har kört hund. Ibland kan jag missa en grind eller så tar jag för lång tid på mig i singeln. Jag är super nöjd med Rox – hon och jag trivs ihop. Och så vann hon sin första IK2 tävling i Norrhoga.


På Kvarts SM gick det dock inte som jag önskade. Rox var inte som hon brukar och tog slut efter crossgrinden. Vi gjorde ett bättre race på söndag och jag var nöjd med vårt race trots att hon fortfarande inte var som vanligt. Så vi får sikta på nästa års Kvarts SM istället. Tur att andra kan hålla Navalls fanan högt… Stort Grattis Navalls Sapp och Yvonne Öberg till Brukschampionat!!! Första Brukschampion i kenneln. Vilken prestation!!! Sapp är dessutom GkVh och SLCH.Så har jag börjat jobba igen. Jag kommer fortsätta arbeta 80% som bildlärare i Norrtälje kommande läsår, men jag kommer även arbeta på en nystartad naturbrukslinje med inriktning Hund. Första året blir det bara 20% och jag kommer att undervisa i Hundkunskap, men det kommer att utökas. Känns himla roligt att jobba och få betald för de två saker som har varit mina hobbys.


Måste visa min nya valp Miac åxå. Helt suverän är hon och dessutom väldigt likt min Hill i båda uttryck och utseende.20160530: Det gäller att uppdatera här också. De första 4 är tjejerna och de sista 2 är grabbarna. Foto: Ebba Nilsson20160518: Valparna kom natten den 12 maj. Jo skötte allting själv och alla 6 mår toppen.

Fördelningen är 2 hanar och 4 tikar. Jag har varit i kontakt med de blivande valpköparna och eventuellt så kan det finnas en valp kvar till rätt person. Hör av dig i så fall:)


Bilderna är tagna av Sofie Gustafsson

Då var kurs med Peter Nilsson torsdag, fredag och lördag över. Det var tre lärorika dagar här hemma på Rickebygård. Torsdag var för vänner och fredag/lördag för valpköpare ur senaste kullen samt för Camilla som har Sly en valp efter Jax. Det var väldigt roligt att se alla valpar nu när de utvecklas till vallhundar. Peter hjälpte alla ägare att komma igenom sina hundar och alla fick verktyg med sig att arbeta med. Jag hoppas att vi ses snart igen…:)
20160415: Grattis till Singla, Sapp, Shep, Spex och Spike! Hillen och Suck bebisar som idag bli 7 år.


20160409: Grattis Pumah och Andrea till 1:a pris med 185p i Skåne.


20160408: 5 veckor sedan Jo blev betäckt av Moss…och jag är helt säker på att hon är dräktig;) Tecken som jag har sett: kelig, matvägrar, lite svullna juver och midjemått har ökat med 3 cm. Så nu är det bara 4 veckor kvar…


20160406: Nu har det gått några dagar sedan jag kom hem från Danmark. Och jag är så nöjd att jag åkte för att träna hos Peter och Anna. Jag fick ett riktigt kick och svävar på moln ännu. Hundarna skötte sig bra! De fick arbeta på stora flockar samt träna på mindre. Markerna var overklig stora för en Roslagsbo. Jag åkte med specifika mål för Rox och mindre specifika för Maxa. Båda två utvecklades på sitt sätt. Har fått många tips om hur jag ska tänka för att utvecklas och kommer göra så. Dessutom var det jätte trevligt sällskap och god mat. Och sist men inte minst så fick jag se några riktigt läckra hundar som föll mig mycket i smaken:)


20160308: Grattis till CH-kull som fyller 11 år idag. Det är min första kull efter Hillen och Isi Awes Cap. Jätte fina hundar blev det:)

Moss

20160307: I går kom jag hem efter att ha varit och hälsat på Ann och Micke i Ryk. Och så är Jo numera parad med Anns fina Moss. Så nu hoppas vi på valpar Kristi Himmelfärds helgen. Ni kan läsa mer på Blivande kull.

20160205: Grattis till Jax, Jep, Jay, Jack, Jippo, Jinx och min egen Jo som blir 6 år idag…vad tiden går.


20160108: Grattis till Rizzla, Rima, Ready, Riwa (Pumah) Ryder (Ping) och min egen Rox som idag bli 4 år.


Sammanfattning av året 2015

Personligen vill jag lämna år 2015 bakom mig efter båda dödsfall i familjen och egen skillsmässa. Dock vill jag tacka alla valpköpare som har visat framfötterna under året:

Sabina och Rimma Svensk Lydnads Champion

Yvonne och Rapp 301,5p i elitklass lydnad

Jo 1:a pris NN-nöt. Jo och Rox godkända Nöthundar

Sabin och Rimma uttagna i Talang Truppen igen

Camilla och Jax har tävlat idag och skrapade vi ihop 309p

Jep och Fia som fick första pris i lydnadsklass 3

Bra flytt på tävlingar med Rox

Anna och Jay som har fixat ett 1:a pris i elitklass i lydnad

Jax och Camilla är "Hemmareserv" på plats till VM i Turin

5 härliga valpar efter Jo och Mirk

Hillen blev en evig stjärna


20151211: Eftersom jag har fått små gulliga frågor om vart jag har tagit vägen svarar jag nedan:)

Bryt ihop….och kom igen…..

Året började med ett mycket lyckad jobb byte efter några tuffa år. Trivs som bara den.

Strax därefter dog en mycket nära släkting/vän

efter sviterna av cancer (ganska exakt 6 månader efter att min syster plötsligt gick bort).

Stor och jätte vackert minnesstund blev det för honom av finaste sort.

Jo fick 5 livskraftiga valpar med Mirk.

Rox blev jätte sjuk och strök nästan med.

Valpar levererades till fina hem.

Rox blev långsamt bättre.

Jesper tog studenten en vacker sommar dag och Ebba och hennes lag vann Beachfotbolls SM igen.

Några sköna veckor i solen trots att det regnade varje dag där jag fixade massvis på huset och på tävlingsbanan med Rox gick det så som jag hade tänkt.

Ebba sa: tänk vi som trodde att Rox skulle dö för några månader sen.

Sedan utbrast karln i huset skilsmässa strax efter att höstterminen började igen.

Papperna blev skrivna fort för att få det gjort.

Det rådde fullständigt kaos i mitt huvud under en period.

Och det jag gillar att göra mest av allt blev lidande och prestationerna från min sida blev inte som det var tänkt.

Ringde en vän om ett hus. Den var obebott i 10 år men sonen och jag såg inga hinder utan bara möjligheter. Där kan barnen komma när de vill och alla djur följer med.

Vi har renoverat dag och natt och resultatet är ett nytt hem.

Det har blivit helt underbart bra!

Härnäst vet jag ingenting mer än att det är 21 dagar kvar till nyårsafton…

Men någon slags taklagsfest blir det, lite julfirande och en liten 50 års skiva för närmast sörjande i stället för Malisresa som det var tänkt.
20151128: Stort Grattis till Sabina och Rimma som vann eliten i lydnad med 293p. Och inte bara vinst, utan dessutom är Rimma Svensk Lydnads Champion! Bra jobbat – så stolt jag är:)


20151031: Stort Grattis Yvonne och Rapp till snygga 301,5 poäng i Eliten på Timrå BK.

Vilken Team:)))
20150920: Vilken helg trots att jag har det ganska tufft just nu privat. Jag har varit på fantastiskt NN1 hos Christine Sandström i Täkt Borlänge. Jag ville se om Jo och jag kunde ”hitta vår plats” i vallningen. Och det gjorde vi redan första dagen slog hon till med ett 1:a pris på 120 poäng. Nästa dag fick vi en tung grupp och tiden gick ut vid fållan – det blev 104 poäng iaf. Sedan skötte jag och Rox utställningen med Erik. Och jag upptäckte att jag hade en lite kaxig hund som tyckte att kor var häftiga. Med Erik som stöttning efteranmälde jag Rox till VP dagen efter (Jo var redan anmäld) trots att detta var Rox första tillfälle på nöt. Och numera har jag två hundar som utöver får meriter är även godkända nöthundar:)


Min tanke och avsikt har varit att fortsätta att tävla Rox då hon har gått jätte fint hela säsongen. Men tyvärr är jag så påverkad av det som sker nu i mitt privata liv att det syns klart och tydligt i våra resultat – trots att jag verkligen försöker vara skärpt – men det går inte och jag känner att det blir orättvist båda mot mig och hunden.

Så nu blir det paus…


Men jag önskar alla lycka till så ses vi i vår igen hoppas jag.

Kram


20150919: Sabin och Rimma har fått ett 1:a pris i Elitlydnad:) Dessutom är de uttagna i Talang Truppen igen! Jätte Grattis :)))


20150912: Camilla och Jax har tävlat idag och skrapade vi ihop 309p på Östersunds BK. Stort, stort Grattis önskar stolt uppfödare:))))


20150907: Vi säga stort grattis till Jep och Fia som fick sitt första pris i lydnadsklass 3 och kan numera sikta på Elitklass. Även stort grattis till Anna och Jay som vann IK1 tävlingen i Sorunda i söndags. 


20150805: Sommar, sommar, regn, regn, regn….hmmm så är det ibland och så har det varit i år. Jag har hållet på med att måla de olika husen på tomten trots regn. Skönt att det har blivit klart och att vi slipper tänka på det de närmaste åren.


Annars har Rox och jag varit ute och tävlat lite. Vi startade två IK1:or i Ryk hos Ann Blomqvist. Vi gjorde två fina rundor och kom två båda dagarna. Vi åkte även till Granbergsdal och startade tre IK2:or. Häftig bana och fina får, men med stora svårigheter, väldigt utmanande och utvecklande för oss. Sedan bar det av till Lomma där Conny och jag hälsade på Conny syster med familj. Jag passade på att tävla i Dagsås samtidigt. Helt fantastisk bana med fina djur och vi fick prova på sånt som jag mycket sällan har möjlighet att träna (rättare sagt aldrig har gjort). Även denna tävling var mycket utvecklande. Jag är mycket nöjd över Rox, hon känns stabil trots alla nya utmaningar och löp under tävling:)

Mina valpköpare har även anordnat valpträff här hemma sista veckan i juli. Valparna var 4 månader då. Jätte härligt att träffa alla. Valparna hade mest långa ben. Här på bild är det Mirakel Chi, Mixa, Maxa och Micro. Och Jo börjar komma i fin form igen vilket känns skönt.

Maxa – ja hon är bara en helt underbar, nyfiken och framåt valp som tar allt med ro:)


20150804: Grattis till Tiff, Tease och Tib som fyller 8 år idag! Va tiden går fort.............


20150614: Stort Grattis till Yvonne och Navalls Sapp (Kallas Rapp) som idag har varit och tävlat Elitspår vilket resulterade i vinst med 571 poäng samt cert. Detta är Rapps andra cert ;)


20150609: Idag har den sista valpen flyttat. Micro ska bo hos Stina och ta hand om gårdens fårflock. Det var lite svårt att släppa iväg honom då han passade in här hemma riktigt bra.


20150525: Så nu har tre av valparna flyttat till sina nya ägare. Och ja det blir tomt när dessa småflyttar.

Motor åkte till Sofia Gustafsson där han ska bli vallhund och brukshund. Du kan läsa mer på Sofias blogg om Motor http://sofiegustafsson.se/

Mixa har åkt ända upp till Umeå till Kerstin Lööf där hon kommer att arbete som vallhund på deras får- och nötgård med egen gårdsbutik. http://www.gubboledjur.se/

Mirakel Chi har åkt hem till Jennifer Engström i Gävla. Även Chi ska bli vallhund samt Jennifers nya agility stjärna.